Type Here to Get Search Results !

ŞİRİNCE KÖYÜ




ŞİRİNCE'YE NASIL GİDİLİR?


Şirince, İzmir'in Selçuk ilçesinin bir köyüdür.



Resim 1. Şirince Harita

Selçuk ilçesinin 8 km doğusunda yer alır. Peki, Şirince'ye nasıl gidilir?




Resim 2. Şirince Harita


NASIL ULAŞTIK?

İzmir'den otoyolla Selçuk'a kadar gelmek kolay.. Tabi otoyolun paralı olduğunu not düşmeliyiz.. Selçuk ilçe merkezinden köye giden yol, görece rahat bir yol.

Fotoğraf 1. Şirince Köyü

Özel aracımızı ücretli bir park alanına bıraktıktan sonra sokaklarında yürümeye başladık. Günlerden cumartesiydi, köy sakinleri sokaklara tezgahlarını açmışlardı.




Fotoğraf 2. Şirince Köyü

Elimde fotoğraf makinesi fotoğraf yakalamaya çalışırken, yukarıdaki kareyi yakaladım. Hiç bu tarz fotoğraflar kovalayan biri değilimdir, ancak her şey birdenbire oldu. Dikkat çeken sarı ve ardından bir İbrahim Tatlıses yürüyüşü ve duruşu. Arabesk filmlerden bir sahneydi sanki.. 


Adı Şirince olan bir yerde böyle bir poz fotoğraflayacağım hiç aklıma gelmezdi.




Fotoğraf 3. Şirince Köyü Atatürk Heykeli

Küçük de olsa bir Atatürk büstü, etrafında satış tezgahları.. Eski Rum evlerini restore edip pansiyon olarak konuklarına açan Şirinceliler, köylerinin güzelliğini misafirlerine de sunmayı ve bunu gelire dönüştürmeyi başarmışlar.



Fotoğraf 4. Şirince Köyü
Fotoğraf 5. Şirince Köyü


Kalabalıktan biraz uzaklaşıp tepeye çıkan sokaklara daldık. Sokak aralarında oturanlar ya da misafirlerini ağırlayanlar, biz yanlarından geçtikçe güleryüzleriyle bizi selamlamayı ihmal etmediler.



Fotoğraf 6. Şirince Köyü


Köyde tamir isteyen evler de vardı. Burası acilen bakım isteyen bir yer. Altından sadece biz geçmiyoruzdur herhalde..



Fotoğraf 7. Şirince Köyü St.John Kilisesi


St.John Kilisesi, köyün tarihi yapılarından biri..




Fotoğraf 8. Şirince Köyü


Bugün turizm dışında zeytincilik ve bağcılık köyün en önemli gelirleri arasında olmaya devam ediyor. Şirince kendi şarabını da üretiyor.




Fotoğraf 9. Şirince Köyü




Biraz soluklanmak için güzel bir mekan..


Fotoğraf 10. Şirince Köyü




Yaklaşık iki saat geçirdiğimiz Şirince'de bir kaç pansiyon gözümüze kestirdik. Kafa dinlemek ve doğayla başbaşa kalmak için harika bir yer.


KIYAMET


Şirince köyünü bugün daha çok insana duyuran olay Maya takvimine göre 21 Aralık 2012 tarihinde kopması beklenen kıyamet öncesinde yaşananlar oldu. Öyle bir söylenti yayıldı ki, basın ve yayın organlarında bile haber konusu oldu. 21 Aralık 2012 günü kıyamet kopacaktı, beklenti buydu. Ancak söylentiye göre, Şirince zarar görmeyecekti. Bazı ünlüler, hatta Brad Pitt bile kıyamet öncesi Şirince'ye gelecek dendi. Peki ne oldu?..


Henüz bir şey olmadı...  Biz 18 Mayıs 2013 günü Şirince'deydik. Başka bir yerlerde ölmeden önce, siz de görün deriz...


Etiket

Yorum Gönder

2 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. oralara kadar defalarca gittim ama Şirinceyi gezmek kısmet olmadı bir türlü.Resimlerden gördüğüm kadarı ile tam benlik bir yermiş.

    YanıtlaSil

Top Post Ad

Below Post Ad

Subscribe Us