Type Here to Get Search Results !

YEKATERİNBURG'TA 2018 DÜNYA KUPASI ve BUZDAN HEYKELLER






Lionel Messi, Christiano Ronaldo, Neymar, Harry Kane, Muhammed Salah ve Robert Lewandowski gibi daha pek çok yıldız ve yıldız adayı bu yıl Haziran ayında Rusya'da buluşacak. Onlar gibi biz de  2018 Dünya Kupası maçlarını heyecanla bekliyoruz. 

Ah, keşke  Türk Milli Takımı da bu şampiyona da olsaydı. Olmadı..



Karşılaşmalar Moskova, St.Petersburg, Kazan, Nijniy Novgorod, Samara, Volgograd gibi pek çok şehrinde oynanacak. Bu şehirlerden biri de Yekaterinburg. Aşağıdaki uydu görüntüsünde Yekaterinburg'un nerede olduğunu görebilirsiniz.


1,5 milyon nüfusuyla Rusya'nın önemli sanayi merkezlerinden biri olan Yekaterinburg'ta karşılaşmalar Merkez Stadyumu'nda oynanacak. 

Ben aralık ayında Yekaterinburg'u gezdim; tahmin edebileceğiniz gibi burada hava buz gibi. Neyse ki karşılaşmalar haziran ayında oynanacak. Hava daha sıcak, hatta pek çok ülkeye göre serin ve gezilebilir olacaktır. 2022 yılında Katar'da yapılması planlanan Dünya Kupası'nı düşünsenize!..  





Pek çok futbolsever gibi Yekaterinburg da heyecanla haziran ayının bekliyor. İşte aralık ayında belediye binası diyebileceğimiz Yekaterinburg Yönetim Binası'nın önündeydim. Bu meydanın adı 1905 alanı..

1905 yılında gerçekleşen bir devrim nedeniyle meydan bu ismi almış.





Her sene yılbaşında Rusya’nın küçük büyük tüm şehirlerinde yeni yılı karşılamak için bu buzdan heykeller yapılır. Hepsi birer sanat eseri.. İnanılır gibi değil! 




Tamam burası soğuk bir ülke, ama havalar biraz da olsa ısındığında bu heykellerin hepsi eriyecek ve yok olacaklar. Buna rağmen bu kadar emek vermişler ve bu harika sergiyi hazırlamışlar. Üstelik bu heykellerin hazırlık sürecinin 1 aydan daha fazla olduğunu gözlemleme şansım oldu..





Bu sene diğerlerinden biraz farklı olarak dünya kupasının Rusya’da yapılıyor olması nedeniyle yaşanan heyecanı buradaki heykellerde de görmek mümkün.












Bu sergide çocuklar için kaydıraklar hatta buzdan devasa bir sahne bile var bu meydanda.






Hatta buzdan bir müze ve onun içinde de şehrin sembolü olan binaların minyatür heykelleri var, tabi ki bunlar da buzdan!










Tabi, Rusya’daysanız ve kış aylarıysa günleriniz oldukça kısa demektir. 15.00'te havanın karardığına şaşırmayın.

Dünya kupası karşılaşmalarının oynanacağı haziran ayında da burada olabilmek harika olurdu. 





Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Top Post Ad

Below Post Ad

Subscribe Us