Type Here to Get Search Results !

Mudanya'dan Büyükçekmece'ye Deniz Otobüsü




Uzun zamandır İstanbul Büyükçekmece'de oturan kardeşimi ziyarete gitmek istiyoruz. Bandırma'dan İstanbul Yenikapı'ya İDO'nun feribot ve denizotobüsleri var, harika yolculuk, iki saatte Marmara Denizi'nin kuzeyindeyiz. Fakat Yenikapı'dan Büyükçekmece'ye otobüs, metro veya metrobüsle gitmek gerek; eminim en az iki saat de o zaman alacak. Günün saatini çok iyi ayarlamak gerekecek, trafiğin yoğun olduğu, insanların toplu taşıma araçlarını tıklım tıklım doldurduğu saatlere denk getirmemek gerek. Tek başıma olsam bile çekilmez, küçük kızımı o kalabalığa sokmaya gönlüm hiç elvermez. Ne yapayım, küçük kentte yaşamaya alışmışız.

Otobüsle gitsek, Marmara Denizi'nin doğusundan dolaşıp İstanbul'a girdikten saatler sonra Esenler otogarına ulaşacağız, ardından Büyükçekmece tarafına kalkan servise binip diğer yolcuları semtlerine bıraka bıraka Büyükçekmece'ye kadar otobüsün içinde yorulacağız. 

Yedi yılım İstanbul'da, üç yılım da Ankara'da geçmesine karşın, nasıl gözümde büyüyor bir bilseniz!.. Dedim ya, alışmışız küçük kentte yaşamaya..

Ama geçen sene BUDO Mudanya'dan Büyükçekmece'ye deniz otobüsü koymuş. Hemen planımızı yaptık ve ilk fırsatta Büyükçekmece'de kardeşimin kapısını çalmaya karar verdik. 




Bir şekilde Bursa otogarına ulaşın.. F1 numaralı Mudanya otobüsünü bineceksiniz. Kalkış saatlerini Burulaş'ın sayfasından öğrenebilirsiniz. Yaklaşık yarım saat süren ve kişi başına 5 TL ücreti olan bir yolculuk.


Google Earth'den bakınca Mudanya'ya hemen girişte Güzelyalı'da büyük bir iskele göreceksiniz. Ben yanıldım, BUDO deniz otobüsünün buradan kalkacağını sandım. Meğer BUDO'nun ayrı bir iskelesi varmış. 

Bindiğiniz otobüsün şöyle bir güzelliği var, son durak BUDO iskelesinin önü. 

Deniz otobüsünün saatlerini öğrenmek için yine BURULAŞ'ın sayfasını tıklayın.

Mudanya'ya biraz erken gelmeyi planlamıştık zaten. Hava güzel, Mudanya'yı gezmeden geçmeyelim diye düşündük. Buraya kadar gelmişken, Mütareke Müzesi'ni görmeden dönmek olmazdı.


Müzenin önündeki küçük meydanda düzenleme çalışmaları vardı. Meydan yayalara bile kapatılmış. Tarihi binanın karşıdan güzel bir kaç fotoğrafını çekemedim bu nedenle. Neyse, dar bir koridordan müzenin girişine ulaştık, heyecanla içeri girdik.



İki katlı müzeyi gezerken henüz bir kaç fotoğraf çekmiştim ki, görevli abla "fotoğraf yasak!" demez mi?

Ya ablacım, kim koyuyor bu yasağı?.. Flaş yasak dese anlayacam. 

"Flaşsız çekiyorum.." dememe kalmadan lafı ağzıma tıkadı; "yasak!"






Tam o sırada 25-30 tane, sanırım ilkokul birinci sınıf öğrencisi, hurra içeri dalmasın mı? O an zaten müzenin gezilecek hali kalmadı.

Ne yapalım, başka zaman gezeriz müzeyi ağız tadıyla diyerek çıktık. Belki abla da o zamana kadar emekli olur. 



Mütareke Müzesi ile BUDO iskelesi arasında aşağıdaki fotoğrafta gördüğünüz sahil yolu var. İkisinin arası yürüyüş mesafesi. Biz de öyle yaptık. Park görünce sallandık, kaydık vs.. 





Hala zamanımız vardı, sahilde bir kafeye oturup biraz dinlenmek istedik. Rastgele birini gözümüze kestirip oturduk. Ama size önerim, personeli  girişte sigara içip laklak eden mekanlara girmeyin!.. Bir masaya oturduk, bir arkadaş bizimle ilgilendi, ama siparişimizi getirene kadar çayı yeniden mi demledi, yoksa pastayı baştan mı yaptı bilmiyorum.. Zaten getirdiği pastanın tamamı değil, ama kreması ekşimişti. Ne güzel değil mi?..


Umduğumuz gibi bir Mudanya gezisi olmadı ne yazık ki!.. Ama İstanbul trafiğine girmeden iki saatte Büyükçekmece'ye ulaşabildiğimiz için hala çok mutluyuz. 

Bu da BUDO ile görçek..  :)




Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Top Post Ad

Below Post Ad

Subscribe Us