Type Here to Get Search Results !

KURTULUŞ MÜZESİ, ESKİŞEHİR


Odunpazarı'nın her sokağında tarih var ve Eskişehir bu tarihi müzelerle meraklılarına sunuyor. Kurtuluş Savaşı'nın en hareketli yaşandığı yerlerden biri olan bu bölgede, Kurtuluş Savaşı'nı adım adım anlatan bir müzenin varlığı çok önemli. Cumhuriyeti bilmeden, nasıl ve hangi şartlarda kurulduğunu bilmeden, kulaktan dolma bilgilerle yalan yanlış gevezelik ederek cumhuriyetimize ve kurucularına burun kıvırmak, iftira etmek ve küçümsemek, en basit tanımlamayla aşağılık duygusundan başka bir şey değildir. 






Müzenin girişinde Çanakkale Savaşı'nı anlatan kurşun askerlerden oluşan bir ordu var.




Balkan Savaşları'nı gösteren kurşun asker seti..




Sarıkamış Faciası da asla unutmamamız gereken yakın tarihimizin çok önemli olaylarında biridir. 




Müzenin duvarlarında Kurtuluş Savaşı'nda yaşanan olayları tarih sırasına göre okuyabilirsiniz. 



O dönem basılan gazeteler..




Orjinal gazetelerin günümüz Türkçesi ile yazılmış örneklerini okuyabilirsiniz. Ayrıca sanal ortamda da konuyla ilgili belge ve bilgileri okumak mümkün..




Dönemin gazetelerinde yayınlanmış karikatürlerden örnekler..






Yine sanal ortamda okuyabileceğiniz pek çok yazı var..




Müzede görevlisi, İnönü Savaşları sırasında İsmet Paşa'nın bu konakta bu odada çalıştığını söyledi. Ancak müzenin sitesinde bu bilgiyi göremedim. www.kurtulusmuzesi.com





Müzeden çıkmadan önce "Selfi Odası" diye bir yazı görünce merak ettik. Görevli Ankara'daki Birinci Meclis Binası'nın önünde Atatürk ile fotoğrafımızı çekti. İnanmadınız mı?.. Gelin ve kendi gözlerinizle görün..

Müzeden çıkmadan önce Kurtuluş Savaşı'nın bazı kahramanlarının adları ve fotoğraflarının olduğu genişçe bir panonun önünde saygıyla geçtik.




Örnek alınması gerek. Hatta her kente, o kente özel olarak hazırlanacak birer Kurtuluş Müzesi kurulması Kurtuluş Savaşı'nı daha iyi anlatılması açısından çok yararlı olacaktır.



Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Top Post Ad

Below Post Ad

Subscribe Us