Type Here to Get Search Results !

AMASRA



AMASRA'YA NASIL GİDİLİR?


Ankara'da yaşayanların gitmeyi tercih ettikleri en yakın sahillerden biri Amasra..  Yaklaşık 4 saatlik bir araba yolculuğundan sonra Amasra'ya günü birlik bile gidip gelenler Ankaralı arkadaşlarım var.




Amasra İstanbul'a biraz daha uzak bir mesafede..





Bursa'dan ulaşmak ise biraz daha zaman alır.







AMASRA





Burada Ağlayan Ağaç var dediler.. Gittik gördük.. Ağlamıyordu, keyfi yerindeydi.. Bu bir selvi ağacıymış.. Havadan ve denizden aldığı nemi bünyesinde toplarmış. Bu nem bahar aylarında ağaçtan sızarmış.. Yani ağaç ağlarmış.. Temmuz ayında ağladığını göremedik elbette..





Ağlayan Ağaç'ın şöhreti sanırım ağlamasından çok, konumundan ve harika manzarasından geliyor. Oturup bir şeyler içmez miyiz?..









ÇAKRAZ

Amasra'nın 15 km doğusunda Çakraz köyüne gittik. Amacımız burada bir kaç saat geçirip dönmekti.. Görünce dönmek istemedik.





Hava kararınca kalacak yer bulmak zor olur mu diye düşündük.. Şansımıza, hem de çok uygun bir fiyata, harika bir pansiyon bulduk.. Sabah erkenden ayrılmalıydık.. Kahvaltı için sahile indiğimizde güneş henüz yükseliyordu.



Sahil henüz boştu.. Bir kaç dükkan sahibi yeni günün hazırlıklarını yapıyordu... Günü burada geçirip denize girmek keyifli olurdu, ama dönmek zorundayız..



Bu güzel doğanın ve yeşilliğin içinde bu sıradan apartmanları görmek can sıkıcı.. Başka şekilde yaşamayı bilmiyor muyuz?.. Hep apartman yapıyoruz.. Hep aynı apartmanları yapıyoruz...




Kayalıkların üzerinde sabahın erken saatinde balık avlayan adam...





Amasra'da günbatımı..
 


Farkındayım, çok çekirdek bir gezi oldu.. Amasra'ya daha fazla zaman ayırmalıydık.. Olmadı.. Bir daha ki sefere inşallah!... 




Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Top Post Ad

Below Post Ad

Subscribe Us