Type Here to Get Search Results !

BANDIRMA CUMHURİYET MEYDANI ve ATATÜRK ANITI

  


 

Bandırma Cumhuriyet Meydanı, Bandırma'nın kalbi gibidir. Atatürk heykeli önünde düzenlenen resmi törenlerden başka meydanda kitap günlerinden ramazan eğlencelerine kadar pek çok etkinlik düzenlenir. 

Özellikle Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali etkinlikleri de bu bölgededir. Konserler bu meydanda Bandırmalılar ile buluşur. Sergiler, gösteriler ve paneller yine bu meydanın yakınında yer alan Barış Manço Kültür Merkezi, Belediye Nikah Salonu ve çay bahçelerinde düzenlenir.



Yılın 365 günü hareketli olan meydanda çınar ağaçlarının altında dinlenenleri, sahilde yürüyenleri, parklarda oynayan çocukları görebilirsiniz. Alışveriş ve yeme-içme mekanları da Bandırmalıları buraya çeker.


Meydandaki Atatürk anıtı yaklaşık 2 metre yüksekliğinde bir kaidenin üzerinde yer alır. Arkasındaki palmiye ağaçlarının gölgesinde kalsa da, Mustafa Kemal Atatürk'ü takım elbise içinde ayaktayken gösteren heykel, meydanın  odak noktasıdır. 

Kaidenin ön yüzünde "Hürriyetin de, Eşitliğin de, Adaletin de dayanak noktası Milli Egemenliktir" yazısı yer alır.

Heykelin hemen yanında bir de Şehitler anıtı vardır. 17 Eylül 1922 günü günümüzde Son Kurşun Anıtı'nın olduğu Ay Yıldız Tepe'de düşmana son kurşunları sıkarken şehit olan 61.Alay Kumandanı Yarbay Hüseyin Vecihi Bey, Binbaşı Süleyman Bey ile 80 askerimizi bize anımsatan bir anıt.



Anıtların arkasında tarihte kurulmuş Türk devletlerinin bayraklarını da görebilirsiniz.

Haydar Çavuş Camisi ve günümüzde Belediye Nikah Salonu olan Eski İskele Binası da meydanı çevreleyen tarihi yapılardır.



Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Top Post Ad

Below Post Ad

Subscribe Us