Type Here to Get Search Results !

ERDEK






ERDEK'E NASIL GİDİLİR?

İstanbul'daysanız İDO ile Yenikapı'dan arabalı veya arabasız Bandırma'ya feribotla ulaşabilirsiniz. Bandırma-Erdek arası 20 km, özel araçla 15 dakikada, minibüslerle 30 dakikada Erdek'tesiniz.






İzmir'deyseniz, Erdek'e 295 km uzaklıktasınızdır. Şehirlerarası bir otobüs ile yaklaşık 5 saatte Erdek'te olabilirsiniz.





Ankara'daysanız, Erdek'e 520 km uzaklıktasınızdır. Şehirlerarası bir otobüs ile yaklaşık 7 saatte Erdek'te olabilirsiniz. Eskişehir 288 km, Bursa 130 km uzaklıktadır.






KAPIDAĞ YARIMADASI


Erdek, Marmara Denizi'nin güneyinde Kapıdağ Yarımadası'nda yer alır. Türkiye'nin en önemli tatil yörelerinden biridir. Doğası ve deniziyle gözde bir tatil yöresidir.





Avşa Adası ve Marmara Adası'na Erdek'ten de ulaşabilirsiniz.


Erdek sadece bir turizm merkezi değil, tarihin de önemli merkezlerinden biridir. Geçmişi MÖ 5400'lü yıllara kadar gider. Artake adıyla anılır.


Kyzikos Antik Kenti, Kapıdağ Yarımadası'ndadır. Kyzikos'ta kazı çalışmaları henüz tamamlanmamıştır. Çıkarılan eserleri Erdek Açıkhava Müzesi'nde ve Bandırma Arkeoloji Müzesi'nde görebilirsiniz.


Yarımadanın iç kesimlerindeki ormanlık alanın içinde Kirazlı Manastırı'nın kalıntıları yer almaktadır.




ERDEK'TE YAŞAM


Turizm dışında en önemli ekonomik faaliyet zeytinciliktir. Zeytinini ve zeytinyağını tatmadan ayrılmayın!.. Bölgede yetişen en lezzetli zeytinleri satın alabileceğiniz bir de adres gösterebilirim: Bandırma Genç Osmanlı Zeytin-Zeytinyağı-Peynir


Balıkçılık da önemli yer tutar. Gün batımına karşı balık yemeden olmaz.. Yanında rakı mı?.. Ee, artık o kadarını siz bilirsiniz..





Erdek Cumhuriyet Meydanı'nda yemek yiyebileceğiniz pek çok yer var. Yerel dondurmacıların lezzetli dondurmalarını mutlaka tatmalısınız. 




Hangi çay bahçesinde oturacağınızı şaşıracağınız için, her gün birinde oturmanızı öneririz... Bu arada pek çok etkinlikle de karşılaşabilirsiniz..


Yeşilsever Erdek'te Cumhuriyet Meydanı'ndaki ağaçların serinliği, yaz günlerinde her şeye bedel..






Köyleri dışında iki tane kumsalı vardır. Otellerin, motellerin ve pansiyonların bulunduğu, eğlence mekanlarının daha çok olduğu kumsal Çuğra'dadır. Geniş, kumu temiz ve güzel, denizi de sığ bir kumsaldır. Küçük çocukların bile denizin içinde rahatlıkla oynayabiliceği kadar sığ alanı vardır. Her yerde restoranlar, kafeler ve büfeler bulabilirsiniz.




Kurbağalı kumsalı ise, daha sakindir. Yazlık binaların bulunduğu sakin bir köşedir. Kumsalı daha küçüktür, deniz 3-4 m sonra derinleşir. 





Özellikle temmuz ve ağustos ayları Erdek'in en kalabalık olduğu dönemler. Haziran ve eylül ayları en sevdiğim Erdek aylarıdır. Hem sıcak aylardır, hem de pek kalabalık değildir.





Bahar aylarında daha çok emeklilerin mekanıdır Erdek.

Bölgede hakim rüzgarlar kuzeyli olduğu için deniz çoğu zaman dalgasızdır. Lodos ile dalgalar kuvvetlenir.



ERDEK LİMANI


Erdek limanı günün belli saatlerinde hareketlidir. GESTAŞ ile Paşalimanı, Avşa Adası ve Marmara Adası'na gidebilirsiniz. Ayrıca BUDO ile  Avşa Adası, Marmara Adası ve Tekirdağ'a deniz otobüsüyle de gidebilirsiniz. Ayrıca Tekirdağ'a arabalı feribotla gidebilirsiniz. 







Erdek'te her köşede ağaçlar görebilirsiniz. Yeni ekilmiş, başka yerde yetiştirilmiş, hemen oracığa yerleştirilmiş ağaçlar değil.. Anıt Ağaçlar...



GÜNBATIMI

Günbatımları pek çok yerde güzeldir. En az bir günbatımını Erdek'te yaşayın..








ZEYTİNLİ ADA


Türkiye'nin ilk arkeoparkı olması hedeflenen Zeytinli Ada'yı yakında inceleyebileceğiniz yazımız ve adayla ilgili  zeytinliada.com  sitesini okuyabilirsiniz.







Erdek'e gelmek için sebepten bol bir şey yok.. 




Erdek'e gelmişken Erdek Land Hayvanat Bahçesi'ni görmeden dönmeyin.










Yorum Gönder

1 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Top Post Ad

Below Post Ad

Subscribe Us