Type Here to Get Search Results !

TARSUS HAYVAN PARKI







Tarsus'un kuzeyinde Berdan Barajı havzasında 200.000 m2'lik bir alan üzerinde yer almaktadır. Üç tarafı sularla çevrilidir. Buradan devam eden Berdan Nehri güneye doğru ilerlerken Tarsus'a giriş yapmadan hemen önce Tarsus Şelalesi'ni oluşturmuş. Tarsus Şelalesi ile ilgili yazımız için buraya tıklayabiliriniz. 





Çukurova Bölgesi’nin ilk ve tek doğal hayvan parkına giriş yetişkinler için 6 TL, öğrenciler için 3 TL.. Sabah saat 09:00'da açılan park yaz aylarında saat 18:00'de, kış aylarında saat 17:00'de kapanıyor..

Ben ödeme için gişeye yaklaştığımda "Bugün ücretsiz, girebilirsiniz" dedi görevli, "bugün 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü".. Şanslıymışız..




65 farklı hayvan türü ile tanışabilirsiniz bu parkta..






Burası sadece bir hayvan parkı değil, aynı zamanda güzel zaman geçirebileceğiniz, hatta piknik alanları da olan bir yaşam alanı. 






Ayı kardeş!.. Parmaklıklar sağlam mı?.. Evet sağlam..



Leopar kardeş, poz verebilir misin?.. Tamam, çok ısrar etmeyelim..




Bu aslan kardeşle aramızda çok sağlam iki sıra parmaklık vardı. İki sıranın arasında yaklaşık yarım metre mesafe vardı. Herhalde görevliler için bırakılmış bu boşluk, kendimizi emniyette hissetmemize yardımcı olmuyor değil :)



Kızım en çok bu midilliyi sevdi.. Bir süre buradan ayrılamadık..



Hayvan parkının içerisinde bir de Hayvan Kurtarma ve Rehabilite Merkezi var. Sadece parktaki değil, doğal yaşamda da yaralanan veya hastalanan hayvanları tedavi edip tekrar doğal ortamlarına bırakıyorlar. Ne güzel!..





Saat 17:00'ye geliyordu. Bir anons duyduk. Parkın kapanmak üzere olduğunu duyurdular. Keşke daha erken gelebilseymişiz. Belki daha sonra..







Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Top Post Ad

Below Post Ad

Subscribe Us