Type Here to Get Search Results !

Amsterdam'da Madame Tussauds Müzesi

 


Amsterdam'da Dam Meydanı'nda 

Madame Tussauds Balmumu Heykel Müzesi'nin kapısına Lionel Messi bizi içeri davet etti. Girişte Messi varsa, kim bilir içeride kimler kimler vardır? Geri çevirmedik, içeri girdik.



Maria Tussaud misafirlerini ağırlıyor.


Maria Tussaud, 1761 yılında Fransa'nın Strazburg şehrinde doğmuş. İsviçre'nin Bern şehrinde hizmetçi olarak çalıştığı bir evde bal mumu modelleme sanatını öğrenmiş. İlk balmumu heykeli olan Voltaire heykelini 1777 yılında henüz 16 yaşındayken yapmış. Jean-Jacques Rousseau ve Benjamin Franklin de heykellini yaptığı ünlüler arasında.

Tussaud adına bir müze kurulması düşüncesi, ilk olarak Maria Tussaud'nun torununun torununun torunu olan iş insanı Josephine Tussaud (1900-1985)'nun aklına gelmiş. Bugün dünyanın çeşitli yerlerinde toplam 24 tane Madame Tussaud Müzesi var. Biri de İstanbul'da. Ancak İstanbul'daki müzeden önce Eskişehir'de "Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi"ni gezmenizi öneririz.




Peki içeride kimler var? Sanat dünyasında siyasetin önde gelen isimlerine kadar pek çok kişinin heykelleri var. Burada interaktif uygulamalar da var. Charlie Chaplin ile dans edebilir, bir Van Gogh resminin içine girebilirsiniz.


Charlie Chaplin


        
Marilyn Monroe



Rafael Nadal


Madonna


Michael jackson


Anne Frank


Pablo Picasso


Vincent van Gogh

Amsterdam'a kadar geldiyseniz, Dam Meydanı'na yolunuz düştüyse, Madame Tussauds Müzesi'ne girilir. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Top Post Ad

Below Post Ad

Subscribe Us