Type Here to Get Search Results !

Gençlik Parkı


2023 yılının Kasım ayında Cumhuriyetin 100 Yılında 3 Günde Ankara'yı gezdik. Bu gezimizin ayrıntılarını buradan okuyabilirsiniz. Ulus meydanı civarındaki müzeleri gezerken yorulduğumuzda Gençlik Parkı bizi dinlendirecekti, öyle de oldu.




Ankara Kalesi gibi, önceki yıllara göre çok daha temiz ve düzenli bulduğum Gençlik Parkı'nın, elbette yaz aylarındaki coşkusu yoktu. Yine de güneşli bir Ankara gününde, yoğun trafik gürültüsüne boğulmuş olan Ulus meydanı ve civarında bize cennet gibi geldi.


Yaz aylarındaki coşku yoktu, ama bu sakinlik de güzeldi. 
Hep aynı türde kafeler açık olsa da, bu tarihi parkta sonbahar renkleri için havuzun çevresinde gezinmek dinlendirici.


Henüz Cumhuriyetin ilk yıllarında bir eğlence ve dinlence mekanı olarak tasarlanmış. Ankara'ya davet edilen Hermann Jansen tasarlamış bu parkın planı, 1936 yılında Atatürk'ün başkanlığını yaptığı bir Bakanlar Kurulu toplantısında onaylanmış. 
19 Mayıs 1943 tarihinden bu güne Ankaralılara ve bizim gibi Ankara'yı ziyarete gelenlere bol ağaçlı, çiçekli ve havuzlu eğlenceli bir ortam sunuyor. 



Eğlenceli diyorum, çünkü lunapark ziyaretçilere açıktı. Tüm kış boyunca açık mıdır bilemiyorum. 
Dönme dolaba binerek Ankara manzarası izledik. Elbette çarpışan otolara da bindik ve bol bol çarpıştık.

Doyurucu bir Gençlik Parkı yazısı olmadığının farkındayım. Buraya yaz aylarında da gelene kadar idare edin veya kendiniz gidip gezin.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Top Post Ad

Below Post Ad

Subscribe Us