Type Here to Get Search Results !

Çekirdek Gezi, 2 Günde Bursa



Yaşasın yarıyıl tatili!

Nereye gidelim? Havalar soğuk. Çok uzak bir yere gitmeyelim, yakın olsun. Ne zamandır aklımızda olan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi bu mevsim için çok uygun.


Hadi gidelim.

İki günlük bir Bursa gezisi planladık. İlk gün, hava biraz daha ılıman, yani meteoroloji öyle dedi. Bu yüzden sabahtan Bursa'ya ulaştığımızda görmek istediğimiz bir kaç gezi durağı ekledik gezimize. Geceyi bir otelde geçirdikten sonra sabah erkenden Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'ne gideceğiz. Tüm günümüzü orada geçirebiliriz. Kapalı bir mekanda olacağız, bu iyi, çünkü ikinci gün yağmur ihtimali var.

Kalacağımız oteli ayarladık. Ulaşım planımız hazır. Hadi artık yola çıkabiliriz.


Bursa'ya ulaşınca fakülte durağında metroya bindik. Sırameşeler durağında indikten sonra Karagöz Müzesi'ne yürüyerek 10 dakika süren bir yolumuz vardı. Çekirge semtindeydik. Apartmanlar arasında dik yokuşları aşarak, biraz da nefes nefese kalarak Karagöz Müzesi'ne ulaştık. Hemen karşısında güzel bir anıt var. 1982 yılında yapılan bu anıt mezar, Çekirge Caddesi üzerinde. Anıtın tam karşısına 1997 yılında bir de Karagöz Müzesi açılmış. 

İlk Gezi Durağımız : Karagöz Müzesi 

Müzeden sonra ikinci durağımız Kültürpark'ta. 1 km kadar bir uzaklık. Yürüyebiliriz. Ancak, hava soğuk, rüzgar ısırıyor. Hem zaman kaybetmeyelim. Bir taksiyle 5 dakikada Kültür Park girişindeydik. 

Park güzel, ama kışın ortası, Ocak ayındayız, ağaçlar yapraksız. Birden uzakta tuhaf bir şey gördük. Merak ettik. Yaklaştıkça bunun bir ev olduğunu anladık, ama ters ev. Biri evi tutmuş tersine çevirmiş. Çatısı yerde, temeli havada. İçini merak ettik ve girdik. Giriş ücretinin 30 TL olması şaşırttı beni. "Hem evi doğru yapamamışsın, hem de giriş ücreti alıyorsun."

Neyse, eve çatısından girdik. 

İkinci Gezi Durağımız : Ters Ev

Kültür Park'tan sonra hedefimiz Tophane. 

Acele etmeden Tophane'ye kadar yürüdük. Daha önce Atatürk Stadyum'u olan alan da parka dahil edilmiş. Altıparmak'tan yürüyerek sonunda Tophane'ye yürüdük. Önce otelimize yerleştik. İsmini önemli değil. Sonra Tophane'ye doğru tepeyi çıkmaya başladık. 


Üçüncü Gezi Durağımız : Tophane Parkı ve Saat Kulesi

Tophane'de biraz rüzgar yedik. Umarım çok üşütmemişizdir. 


Kapalı Çarşı'nın içinden geçtik. Burası tarihi bir çarşı. 
Hedef Irgandı Köprüsü. Yolumuzun üzerinde Heykel'deki Saat Kulesi'ne de zaman ayırmalıydık.


Dördüncü Gezi Durağımız : Heykel Saat Kulesi

Hava kararmaya başlamadan Irgandı Köprüsü'ne ulaşmalıydık. Ocak ayındayız, bu mevsimde hava erken kararır. Bu tarihi köprü ve üzerindeki küçük dükkanları görmek için sabırsızlanıyorduk. 


Beşinci Gezi Durağımız : Irgandı Köprüsü


Güneşin yüzünü hiç göstermediği kapalı ve soğuk bir günü Bursa'da gezerek tamamlamıştık. Hava kararırken bu yorgunluğumuzu nasıl atarbiliriz diye düşündük. Aslında düşünmedik, zaten biliyorduk. Elbette İskender yiyeceğiz. Daha önce de iskender yediğimiz bir lezzet durağına gittik. Hiç pişman olmadık, parmaklarımızı da yedik.


Yemekten sonra Bursa'da yaşayan arkadaşlarımızla buluştuk. Güzel bir sohbetin tadı, en az İskender kadar güzel.


Ertesi sabah, sanki okula gidecekmişiz gibi erkenden kalktık. Kaldığımız otele teşekkür ettik. İki tane sırt çantamızı sırtlandık, yola düştük. Hafiften yağmur atıştırıyor. Önemli değil, bugün bütün gün kapalı bir mekanda olacağız.

Çok geniş bir alanda pek çok deney yaptık. Bu merkezlerin sayısı çok, ama çok artmalı. Çünkü bilimi çocuklara sevdirmek zorundayız. Büyüklerden umudumuzu kestik. Çocuklara bilimi sevdirmek zorundayız.


Altıncı Gezi Durağımız : Bilim ve Teknoloji Merkezi

Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin hemen yanında, yan yana iki bina, o kadar yakın, GUHEM var. Gökçen Uzay ve Havacılık Eğitim Merkezi. Buraya kadar gelmişken, uzaya çıkmadan mı dönelim? 


Yedinci Gezi Durağımız : GUHEM

Ne zaman hava kararmış, akşam olmuş hiç farkına varamadık. Biraz yorulmuşuz. Buraya tekrar gelmeliyiz. Doyamadık. Ama şimdi evimize dönmeliyiz, çünkü yolumuz uzun.


Bursa'da gezip görecek, çok yer var. Hepsini bir günde ya da bir kaç günde gezip görmek mümkün değil. Bu nedenle kendimize göre program belirlemiştik, programı uyguladık.

Bilim ve Teknoloji Merkezi ile GUHEM için yine gelmeliyiz. Başka müzeler ve tarihi yapılar da var. Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu'nda oyun izlemeye de gelmeliyiz. Şimdiden bir program hazırlamaya başlasak fena olmayacak.

Başka bir Çekirdek Gezi planladığımızda paylaşırız.




Etiket

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Top Post Ad

Below Post Ad

Subscribe Us