Type Here to Get Search Results !

YILDIZ PARKI





YILDIZ PARKI NEREDE?

Yıldız Parkı, İstanbul'un Beşiktaş ilçesindedir. Beşiktaş'a ulaştıktan sonra Yıldız Parkı artık yürüme mesafesindedir. Sakın "arabayla gidiveririz" demeyin.. Elbette gidersiniz.. Ancak Ortaköy'e giden o yol boyunca, asırlık ağaçların gölgesinde yürüyerek gitmenizi öneririz..


Resim 1. Yıldız Parkı Harita



Yıllarca İstanbul'da yaşadık. Beşiktaş Meydanı'ndan değil Yıldız Parkı'na, Ortaköy kadar yürümek -bizce- İstanbul'u İstanbul yapan özelliklerden biridir..


YILDIZ PARKI'NA NASIL GİDİLİR?

İstanbul'un neresinde olursanız olun, Beşiktaş'a ulaşabilirsiniz. Belediyenin İETT otobüslerinin çoğu Beşiktaş'tan geçer. Ayrıca Kadıköy, Üsküdar ve Eminönü'den Beşiktaş'a vapurla da gelebilirsiniz. Eğer hava güzelse denizyoluyla gitmenizi öneririm. Hatta abartayım, diyelim ki, Beşiktaş karayoluyla geldiniz, yani vapura binmenize gerek kalmadı. Beşiktaş iskelesine gidin ve mutlaka bir vapura binin. En azından Üsküdar'a gidip gelen motorlara binin. 10 dakika içinde karşıdasınız, 10 dakika içinde de dönersiniz.. Hem Boğaz havası almış olursunuz, hem de iki kıta arasında gidip gelmiş olursunuz.. :) 



Resim 2. Yıldız Parkı'na nasıl gidilir?


Beşiktaş Meydanı'na ulaştıktan sonra Yıldız Parkı'na ulaşmak kolay.. Dedim ya, yürüyün..


Girişte aracınızı park edeceğiniz bir otopark var. Belli  bir ücreti vardır sanırım. Ancak Yıldız Parkı'na giriş ücretsiz. 

Biz, 2012'nin Kasım ayında Yıldız Parkı'na geldiğimizde amacımız sadece fotoğraf çekmekti. 




Fotoğraf çekmeye çalışırken fotoğraf olmuşum..


Fotoğraf 2. Yıldız Parkı


Bugün İstanbul'daki ender yeşil alanalardan biri olan Yıldız Parkı, 1600'lü yıllarda Kazancıoğlu ailesine aitmiş. Padişah 4.Murat, bu güzel bahçeyi satın alır ve kızı Kaya Sultan'a hediye eder. 



Fotoğraf 3. Yıldız Parkı

Fotoğraf 4. Yıldız Parkı

Bir dönem Çırağan Sarayı'nın koruluğu olarak kullanılmış olan Yıldız Parkı içinde Malta Köşkü ve Çadır Köşkü yer almaktadır.


Fotoğraf 5. Yıldız Parkı

Fotoğraf 6. Yıldız Parkı

Fotoğraf 7. Yıldız Parkı


Bu fotoğraftaki arkadaş, yanımızdan hızlı adımlarla geçip gitti.. Kusura bakmasın, habersiz fotoğrafını çektim..

İstanbul'un en kalabalık ve en hareketli semtlerinden birinin, en sessiz ve sakin bir köşesinde hızlı hızlı yürüdü gitti.. Belki de evi ile işi arasında kullandığı bir yoldu burası.. İşinize böyle bir yoldan gitmek.. Ömür uzatır yahu!!


Fotoğraf 8. Yıldız Parkı

Fotoğraf 9. Yıldız Parkı

Fotoğraf 10. Yıldız Parkı

Fotoğraf 11. Yıldız Parkı


Biraz soluklanmak lazım. İstanbul'un orta yerinde, sessizliğin ve doğanın tadını çıkarabilmek.. Çok lüks, çook... 


Fotoğraf 12. Yıldız Parkı

Fotoğraf 13. Yıldız Parkı



Fotoğraf 14. Yıldız Parkı


Önümüzden geçiverdi. Bir ara poz verir gibi, bize dönüp baktı. Çok durmadı, tekrar koştu.. Sonra bir şey bulup yemeye başladı. İşte o an fotoğraflayabildim.. İstanbul'da trafikteki canavarlardan, otobüslerdeki ayılardan, kalabalıklardaki gorillerden başka.. bu minik sincap da yaşıyormuş :)






Fotoğraf 15. Yıldız Parkı
Park içinde yorulduğunuzda soluklanabileceğiniz bir çay bahçesi de var.. Yani gelmişken dilediğinizce zaman geçirin deriz. 

Tahmin edeceğiniz gibi, park haftasonları ve güzel havalarda kalabalık olur.


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Top Post Ad

Below Post Ad

Subscribe Us