Type Here to Get Search Results !

İSTANBUL OYUNCAK MÜZESİ




İSTANBUL OYUNCAK MÜZESİ NEREDE?


İstanbul'un Kadıköy ilçesinde Göztepe semtindedir.






İSTANBUL OYUNCAK MÜZESİ'NE NASIL GİDİLİR?



Bu satırları okuyorsanız, büyük olasılıkla Kadıköy'ü bilmiyorsunuzdur. Eğer karşıdaysanız size tavsiyem Kadıköy'e vapur ile geçin. Beşiktaş, Eminönü veya Karaköy'den vapura binin. Eğer yanınıza fazladan bir de simit alırsanız, vapurun yan tarafından martılara bile atabilirsiniz.  İşte Kadıköy rıhtımındasınız.

Ziverbey'den giden otobüs veya minibüslere binerek PTT Göztepe şubesinde inerseniz İstanbul Oyuncak Müzesi levhaları sizi yönlendiriyor...

Müzenin Göztepe gibi İstanbul'un düzenli yerleşimlerinden birinin küçük sokaklarından biri olan Dr.Zeki Zeren Sokak'ta olması, belki sokakları karıştırıp biraz kaybolmanıza neden olabilir. Ancak yönlendirme levhaları veya bir bilene sorma yöntemiyle çok da zorlanmadan bulunabilecek bir yer olduğunu söyleyebiliriz.

Elbette, navigasyonu olanlar neden söz ettiğimizi anlamayacaklardır... Navigasyonu boşverin, İstanbul'da biraz kaybolmak bile güzeldir. Karşınıza neyin çıkvereceğini bilemezsiniz.





Biz bu kez Bağdat Caddesi'nden yukarıdaki harita yoluyla ulaştık.






Ailesinden kalan bu beş katlı tarihi konağı yıktırıp hemen yanındakiler gibi 10 katlı bir apartman diktirmek daha iyi bir fikir gibi.. Öyle ya, her katında en az 2 daire olsa 20 daire.. Yarısını müteahhit alsa.. Bu civarda daireler kaça satılıyor acaba?...

Belli ki Sunay Akın bunları hiç düşünmemiş. Mutlaka birileri aklına sokmaya çalışmıştır, ama oralı olmamış. Ve hayalini gerçekleştirmiş.


"Özgürlüğü elinden alınan çocuğa büyük denir" 







Oyuncaklar dünyasına girmeden önce henüz sokakta üç tane zürafa karşıladı bizi.. "Oyuncaklar müzenin dışına taşmış" diye düşünebilirsiniz.. Ancak bu zürafaların görevi gece karanlığında bu kültür sokağını aydınlatmak.. 

Sokak lambası işte, kültür ile aydınlanma ile ne alakası var, mı dediniz? "İstanbul'da Bir Zürafa" adlı kitabını okuyun ve Mehmet Münif Paşa ile tanışın.. 


Artık müzeye girelim. Giriş için 10 TL verdik. İndirimli 7 TL.. Henüz görevliye ödeme yapmadan gözlerimiz rengarenk oyuncaklara takıldı bile. Küçük bir turnike varmış, ben çarptım..


Sunay Akın, Dünya'nın çeşitli ülkelerindeki antikacılardan veya açık arttırmalarda 1000'den fazla oyuncak topladıktan sonra 23 Nisan 2005 günü açmış İstanbul Oyuncak Müzesi'ni. Tarihe dikkat!...





Konağın her odasında oyuncaklar kategorilere ayrılmış. Mesela, bir oda tren kompartmanı şeklinde tasarlanmış. İçeri girdiğimizde sanki gerçekten bir tren kompartımanındaymışız gibi tren sesi duyduk... 

Kızılderililer, kovboylar, çizgi karakterler, astronotlar, arabalar, trenler, uçaklar...  Pele'nin imzalayıp Halit Kıvanç'a verdiği futbol topu.. Müjdat Gezen'in çocukluğu ve Oyuncakçı Dükkanı...

Fotoğrafta oyuncak bebekler ve evlerin olduğu odayı görüyorsunuz.

Dolaş dolaş bitmiyor odalar. Zaten bitsin istemiyorsunuz..






Ee, yorulduk haliyle.. Giriş katında bir kafede soluklanmak mümkün. Şirinleri görünce hemen poz verdik. Eh, müze boyutunda değil ama, bizim de bir Şirinler koleksiyonumuz var..


İstanbul Oyuncak Müzesi'nde bugün 4000'den fazla oyuncak var. Anladığımız kadarıyla yayınladığı kitaplar, tek kişilik gösterisi ve hazırladığı TV programlarından elde ettiği gelirler ile müze varlığını sürdürüyor.. Bu, büyük bir alkışı hakkeden bir başarıdır..


İstanbul Oyuncak Müzesi'nde sadece oyuncaklar yok.. Etkinlikler, seminerler, sergiler, atölye çalışmaları da var. Tüm bunları takip etmek için İstanbul Oyuncak Müzesi'nin web sayfasına göz atın..




Ölmeden önce mutlaka görmeniz gereken yerlerden biri İstanbul Oyuncak Müzesi.. 

Özellikle de, özgürlüğünüz elinizden alınmışsa..

Yorum Gönder

1 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. Bende avrupa yakasından gelecektim, çok sağolun :)

    YanıtlaSil

Top Post Ad

Below Post Ad

Subscribe Us