Type Here to Get Search Results !

YEDİGÖLLER MİLLİ PARKI






YEDİGÖLLER'E NASIL GİDİLİR?

Yedigöller Milli Parkı, Bolu ili sınırları içeriside yer almaktadır. Bolu'dan ve eğer bizim gibi İstanbul yolundan Bolu'ya doğru gelecekseniz, Yeniçağa yol ayrımından Yedigöllere ulaşabilirsiniz.


1965 yılında açılan Milli Park, 2019 hektarlık bir alanı kaplamaktadır.





Bandırma'dan günü birlik turla geldik. Sabaha karşı saat 4.00'te yola çıktık. Yaklaşık olarak saat 8.00'de Bolu'daydık. Yedigöller'e artık çok daha yakındı. Ancak Yedigöller dağların arasında ormanlık bir alanda olduğu için yol çok engebeli ve dönemeçliydi. Üstelik asfaltlanmamış bir yoldu. Bu nedenlerle Yedigöller'e ulaşmamız bir saatten fazla zaman aldı. Bu yol bizi, geldiğimiz dört saatlik yoldan daha fazla yordu.


"Bu yolu neden asfaltlamazlar ki" diye şikayet edenlerimiz oldu. Sonra, eğer asfaltlanırsa, Yedigöller'e daha kolay gidip gelineceği için, daha çok kirleneceği, betonlaşacağı ve bugünkü güzelliğini yitireceği fikri hakim oldu. Ne yazık ki, para kazanma hırsı, doğayı yok ediyor.






Bolu yönünden geldiğimiz için ilk durağımız Kapankaya Seyir Terası oldu. Buradan manzara harika görünüyordu.









Bir 22 Eylül günü olduğu için hava bulutluydu.









Yedi Gölü sırayla gezdik. Nazlı Göl, İnce Göl, Sazlı Göl, Kuru Göl...






  


Tertemiz havayı solumak çocuklar gibi neşelendirdi bizi. 






İtiraf edeyim, buraya gelirken amacım, bir sonbahar gününü bir ormanda geçirmek ve ağaçların sararmış yapraklarını fotoğraflamaktı. Ancak orman hala yemyeşildi.





 

Yeşil ormanı fotoğraflamak da beni mutlu etti. Ancak sararmış ağaçları fotoğraflamak için Ekim sonunda veya Kasım ayında gelmek gerektiğini öğrendim. Şimdilik bu fotoğraflarla yetinebilirim..






Ve diğer göller; Derin Göl, Büyük Göl ve Serin Göl...











Yeşilin tonları, ormandaki hayvanların sesleri...




















































Günün sonunda biraz yorulduk belki. Ancak bu güzel günden geriye harika fotoğraflar kaldı.. Yani, en azından bizim için harika!..






Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Top Post Ad

Below Post Ad

Subscribe Us