Type Here to Get Search Results !

ORMANLI KÖYÜ, ERDEK





Kapıdağ Yarımadası'nın kuzeyinde yer alan köylerden biri Ormanlı Köyü. Bandırma'dan yaklaşık 45 km uzaklıkta. Erdek otogarından kalkan minibüsler köye gidip geliyorlar. Özel aracınızla gidecekler için bir uyarı, yol Turan Köyü'ne kadar gayet güzel. Turan Köy ile Ormanlı arasında yol düzgün, ancak dağ yolu, oldukça virajlı. Dikkatli sürmek gerek..


Ormanlı'nın güzel ve geniş bir kumsalı var. Deniz hemen derinleşmiyor, suda oynamak için yeterince alan var. 




Yemyeşil tepelerin arasında ciğerlerimiz bayram etti. Boş alan yoktu, her yer ekilmiş..






Köyün girişine bayrak asılmış..



Bir Atatürk büstü ile karşılaştık. Keşke önünde bir alan bıraksalarmış. O elektrik direğini hangi yarım akıllı oraya diktiyse artık..



Çevrede gördüğümüz tarlalarda yetiştirilen meyve ve sebzeler bu sokaktaki tezgahlarda satılıyordu. Tezgahlar hemen caminin yakınında.. 




Ormanlı Köyü Camisi.. Camilerin yanına böyle büyük çınar ağaçları çok yakışıyor. 








Önce bu aracı ağacın gölgesine park etmiş sandık.



Aslında ağacın gölgesine park etmiş, ama çok uzun zaman önce..








Köyün girişinde araçların giremediği patika bir yol var. Meyve ve sebze bahçelerinin arasında ilerleyerek Ormanlı Şelalesi'ne ulaştık. 











Ormanlı Köyü'ne günü birlik de olsa uğramalı, burada denize girmeli, şelalesini de görmelisiniz. Belki pansiyonlarının birinde kalır, bir kaç gün kafa dinlemek istersiniz. Aramalarını istemediğiniz insanlara "telefon çekmiyordu" diyebilirsiniz. Ama merak etmeyin, telefonlar çekiyor..






Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Top Post Ad

Below Post Ad

Subscribe Us