Type Here to Get Search Results !

ESKİŞEHİR KENT BELLEĞİ MÜZESİ




Kent Belleği Müzesi, Odunpazarı'nda Çağdaş Cam Sanatları Müzesi ile aynı binada konuklarını ağırlıyor. Yani müzeye girdiğinizde iki müzeyi birden gezebiliyorsunuz.




Müzede bir çocuk alanı da düşünülmüş. Yetişkinler müzeyi gezerken, çocuklar da burada oynayıp eğlenebilirler. Çünkü bu müzeyi, şöyle bir dolaşıp hemen çıkamayacaksınız. İyi düşünülmüş!.. 

Bu oda Ela'nın çok ilgisini çekti, "kızım sen bu odada eğlen, biz diğer odaları gezelim" dedik, "sonra ben de gezebilecek miyim?" diye cevap verdi. Meraklı gezginim benim!.. 




Kent Belleği Müzesi, bildiğimiz müzelerden biraz farklı. Burada sanatsal eserler veya tarihi değeri olan nesneler yok. Belki şaşıracaksınız, ama burada dokunmatik ekranlar var.




9 başlık altında Eskişehir ile ilgili hemen her konuda, uzmanlarla yapılan söyleşileri izleyebilir, Eskişehir hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu başlıklar Tarih, Etnik Kültür, Eğitim, Spor, Benim Eskişehir'im... Kültür Mirası başlığının altında Mimari Anıtlar, Anıt Kişiler ve Turizm konuları da var.. Kültür ve Sanat başlığı altında Kültür, Sanat, Edebiyat, Tiyatro, Sinema, Müzik ve El Sanatları konuları da var.. Ekonomi başlığı altında Sanayi ve Ticaret, Tarım ve Maden konuları da var.. Genetik Miras başlığı altında ise Flora ve Fauna (yani bitki örtüsü ve hayvanlar) konuları da var.   




2012 yılında açılan müzede 1300'e yakın yazılı ve görsel belge var ve Eskişehir ile ilgili araştırma ve inceleme yapmak isteyenlerin hizmetinde.





Müzedeki çok amaçlı sergi salonunda "Sendeki Eskişehir" adlı yarışmada derece giren eserler de sergilenmektedir. İşte bu eserlerden bazıları..




 "Pencere"

Eski bir pencereden geçmişe bakış..




"Masal Şehri"

Eskişehir ülkemizin masal şehri..


Karşı duvarda "Masal Şehrine Yolculuk" ve "İçsel Çoşku" adlı çalışmalar..




Belediyeciliğin sadece yollar açmak ve beton dökmek olmadığını bize örnekleyen bir kent, Eskişehir. Coğrafyası ne olursa olsun, orada kültürü, sanatı ve doğayı canlandırabileceğimizi bize gösteren örnek bir kent. 

Eskişehir'in tarihinde bu yolculuğa çıkmalısınız.. 

Eskişehir'i mutlaka görmelisiniz!.. 


Müzenin internet sayfası www.kentbellegi.org

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Top Post Ad

Below Post Ad

Subscribe Us