Type Here to Get Search Results !

BANDIRMA'dan KUŞCENNETİ MİLLİ PARKI'na BİSİKLET TURU





Bisiklet ile uzun mesafelere gitmek için formda olmam gerekir. Her zaman İpsala'dan Dedeağaç'a veya Bandırma'dan Bodrum'a gibi uzun mesafeler katetmek mümkün olmuyor. Ancak böyle uzun mesafelere de hazır olmak için her fırsatta kısa mesafelere gider gelirim. En çok gittiğim rotalardan biri Bandırma ile Kuşcenneti Milli Parkı arasıdır.




Arkadaşlarla bisiklet sürmeyi seviyorum. Fakat her seferinde bir araya gelemeyebiliyoruz. Formdan düşmemek için tek başıma da giderim. Elbette arkadaşlarımla çok daha eğlenceli bir sürüş olur. Tanju Uluğ, Ersin Marangoz gibi arkadaşlarımla sürüş keyfi, çok daha eğlenceli ve neşeli bir hal alır. 

Bisiklet Tutkusu başlıklı söyleyişimizi de okuyabilirsiniz.




Yola çıkmadan önce her bisikletçinin yapması gereken hazırlıklarımı mutlaka yaparım. Bisikletin genel durumunu ve lastiklerin basıncını kontrol ederim. Yedek lastik veya yapıştırıcı, pompa vb. malzemeler olmadan yola çıkmam. mataramı mutlaka doldururum. Yanıma atıştıracak bir şeyler de mutlaka alırım. Gerçi Bandırma ile Kuşcenneti Milli Parkı arası kısa bir rota. Kısa mesafelerde pek sıkıntı olmaz. Ama daha uzun mesafelerde yol boyunca çeşme veya bir şeyler satın alabileceğimiz benzin istasyonları olmayabilir. Uzun mesafelerde kan şekerimiz düştüğünde yanımızda atıştıracak bir şeyler olmalı.





Koruyucu eldivenlerimi giymeden ve kaskımı başıma takmadan zaten yola çıkmam. Bunlar çok önemli. Çünkü kent içinde bile motorlu araç sürücülerinin biz bisikletlilere yaklaşımı ne yazık ki, hala doğru değil. Yayalarda bile aynı yaklaşım var. Bisikletin bir araç olduğunu kabul edebilmiş değiller. Bu nedenlerle biz bisikletliler, çok daha fazla dikkatli olmak zorundayız.





Bandırma'dan Kuşcenneti Milli Parkı'na giden yol da risklerle dolu. Şehir çıkışı küçük sanayi bölgesine kadar olan etapta emniyet şeridi yok. Burada yer alan fabrikalardan geçerken, bazen aniden kamyonlar çıkabiliyor. Bu nedenle kamyonlara da dikkat ederek geçiyoruz bu bölgeden. Birden önümüze çıkıp yolumuzu kesiyorlar. Sayıları çok az olsa da, bazı kamyon sürücülerinin biz bisikletlilere yol verdiği de oluyor. 





Bu yol zaten Çanakkale'den Bursa'ya uzanan D200 karayolu. Benim en çok tedirgin olduğum yer burası. Daha sonra normal emniyet şeridi var. İşte burada sürüş keyfe dönüşüyor.







Kuşcenneti Milli Parkı'na vardığım zaman hemen geri dönmem. Parka girer, ağaçların gölgesinde bir bankta otururum. Çoğu zaman termos içinde getirdiğim kahvemi yudumlarım. Her zaman temiz ve bakımlı olan bu parkı seviyorum. Bahar aylarında kalabalık olan park, diğer zamanlarda daha sakin. Bu durum kuşların göç mevsimi ile ilgilidir sanırım. Ziyaretçi sayısını arttırmak için diğer zamanlarda da bazı etkinlikler düzenlenebilir diye düşünüyorum. 





Aynı rotadan geri dönerim. Elbette sanayi bölgesinden geçerken yine çok dikkat ederek...





Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Top Post Ad

Below Post Ad

Subscribe Us