Type Here to Get Search Results !

TABİAT TARİHİ MÜZESİ





İzmir'e gelmişken özellikle görmek istediğimiz yerlerden biri de tabiat tarihi müzesiydi. Özellikle kızım bu konuda ısrarlıydı. Çünkü dinozor iskeletini yakından görmek istiyordu. 

Ege Üniversitesi Bornova yerleşkesi içinde yer alan müzenin yerini bulabilmek için öğrencilerden yardım istedik. 

Müzeye giriş için iki yetişkin toplam 10 TL ödedik. Ve ne yazık ki fotoğraf çekmemize izin vermediler. Sadece bu dinozor iskeletini çekebilirmişiz. 





İçeri girdiğimizde bizimle birlikte müzeyi gezen bir sınıf vardı. Derslerinin bir parçası olarak müzeyi geziyorlardı. Zaten burası müze binası olarak tasarlanmamış. Üniversite için dersliklerden oluşan bir yapının içindeyiz. Sınıflar ve koridorlar müzeye dönüştürülmüş. 

Gezinin sonunda hoca bizi de sınava dahil eder diye endişe ettik...

Müze için toplanan objeler ilk olarak 1973 yılında sergilenmeye başlanmış. O günden bu yana da yapılan bağışlarla müze bugünkü halini almış. Bağış yapanların adlarını yazmayı unutmamışlar. 

Bu konuda bilgiliymişiz gibi ahkam kesmeyeceğiz. Müzenin internet sayfasından sizinde okuyabileceğiniz bir kaç bilgi paylaşalım:

Müzede;
Kayaç ve Mineral Galerisi,
Paleontoloji Galerisi,
Evrim ve Karşılaştırmalı Osteoloji Galerisi,
Kuşlar Galerisi,
Genel Zooloji Galerisi başlıklı bölümler bulunmakta.


İlgiyle gezdiğimiz bir müze oldu. Bir kaç fotoğraf daha paylaşabilseydik iyi olurdu.


Müzeyi hazırlayan ve günümüze kadar sürdüren bilim insanlarının tabiat tarihini çok daha iyi anlatabilmeleri için, çok daha özel bir yapıya gereksinim duyduğu kesin. Umarım en kısa sürede Ankara Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü'ndeki Tabiat Tarihi Müzesi gibi, uygun bir bina hazırlanır ve burası da hakkettiği ilgiyi görür.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Top Post Ad

Below Post Ad

Subscribe Us