Type Here to Get Search Results !

SAİTABAT ŞELALESİ




Bursa'nın merkezine yaklaşık 26 km mesafede Uludağ'ın yamaçlarında doğanın muhteşem bir köşesi. Aynı zamanda çay bahçelerinin, lokanta ve büfelerin de yer aldığı bir piknik alanı.






Özellikle baharlarda Uludağ'ın tepelerindeki karlar erimeye başladığında suların buradan sel olup aktığını tahmin etmek çok zor değil. Kayaların yapısı, zaman zaman buradan akan suların ne derece güçlü olabildiğini de gösteriyor.



Yaz mevsiminin ortasında olduğumuz için suların çok da güçlü akmadığı bir günde ziyaret ettik şelaleyi. Belki, suyun bu kadar cılız akmasının başka nedenleri de olabilir...

Seyir terasından ve köprüden şelaleyi izlemek ve fotoğraflamak mümkün.  



Bugün sular sel olup akmasa da, bir insan seli vardı. Çorabını çıkaran ayağını suya sokup kendince rahatladı. 

Peki bu insanlar, her gördükleri su birikintisinde çoraplarını çıkarıp ayaklarını suya sokarlar mı?.. 

İleride şelalenin küçük bir havuz oluşturduğu alanda genelde suyun içinde eğlenenlerin çoğu çocuk ve gençler. Tamamen doğal bir ortamdaki bu eğlencenin (?) ne kadar güvenli olduğu tartışmalı. 



Şelalenin hemen yanındaki bu bina, Saitabat Kadınları Dayanışma Derneği. Burada yemek yiyebilir, kadınların yaptığı salça, tarhana, reçel vb ürünleri satın alabilirsiniz. Elde ettikleri gelirle hem köylerini geliştiriyorlar, hem de kültürlerini yaşatıyorlar..




Yorum Gönder

1 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. Orada çok önemli bir kadın dayanışması örneği ve derneği var. Çok temiz ve güzel is çıkarıyorlar. Epey de zahmetle kurulmuş bir kurum. Ben orada vakit geçirmekten de yemek yemekten de çok mutlu oldum.

    YanıtlaSil

Top Post Ad

Below Post Ad

Subscribe Us