Type Here to Get Search Results !

Thomas Müller'in En Sevdiği Balkon



Marienplatz'da belediye binasının saat kulesindeki çanlar öterken gözlerim o balkanu aradı. İşte şurası! Thomas Müller'in en sevdiği balkon.


Münih Marienplatz'da pek çok hikaye vardır, anlatılabilir. Almanya futbol ligi Bundesliga'ya ilgili biri olarak bu meydana farklı bir gözle baktım.



Bayern Münih, sadece Alman futbolunun değil, dünyanın da sayılı futbol kulüplerinden biri. Çok iyi yönetilen bir takım olması, çok önemli başarılar elde etmesini sağlamış. Bundesliga'da şampiyonluğu Bayern Münih'ten almak öyle kolay kolay başarılacak bir iş değil. 

Bunu sadece bir kaç ay önce, 2023 yılının Mayıs ayında heyecanla yaşadık. 

Bu sezon, yani 2022-2023 sezonunda uzunca bir aradan sonra Bundesliga'da şampiyonluk mücadelesi çok çekişmeli geçti. Son 10 sezonun şampiyonu Bayern Münih, rakibi Borussia Dortmund'a bir kaç kez şampiyonluğu ikram etti; 

"Ben çok oldum, buyur bu sezon sen şampiyon ol."

Ancak Borussia Dortmund da büyüğüne saygısızlık yapma niyetinde değildi. 

"Aman abi, ne demek. Sen varken bizim ne haddimize."

Uzun haftalar boyunca lider olan Bayern Münih 25.haftada Bayer Leverkusen'a yenilince Borussia Dortmund liderlik koltuğuna oturdu: 

"Buyur Dortmundcuğum, bu sezon sen şampiyon ol."

Ancak bir hafta sonra aralarında oynadıkları karşılaşmada Bayern'e 4-2 yenilen Dortmund, 

"Ne demek sen büyüğümsün, sen varken benim ne haddime." dedi.

28. haftada Bayern berabere kalarak Dortmund'a bir fırsat daha vermek istedi, ama Dortmund büyüğüne yine saygısızlık yapmadı, o da berabere kaldı.

29.haftada Mainz, Bayern'i sürpriz bir şekilde 3-1 yendi. Dortmund yine lider oldu.

30.haftada Dortmund berabere kaldı, Bayern kazandı. Bayern lider oldu.

33.haftada Leipzig'e yenilen Bayern, bu kez çok samimi şekilde "Benden bu kadar, artık sen şampiyon ol" dedi. Dortmund maçını kazandı ve 2 puan farkla lider oldu.

34.haftada, yani sezonun son maçında Dortmund maçını kazanması halinde şampiyon olacaktı. Yoksa o sene bu sene miydi? 

Ama neler oldu neler?

Borrusia Dortmund, Mainz karşısında son dakikada atabildiği golle maçı berabere bitiriyordu. Bayern ise Köln karşısında maçı berabere bitirmek üzereydi. Bu durumda Dortmund şampiyon oluyordu. Ancak genç oyuncu Musiala son dakikada bir gol attı. Bayern hem maçı kazandı, hem de şampiyonluğu.

Peki bu futbol muhabbetinin Marienplatz ile ilgisi nedir?

Bayern Münih şampiyonluklarını Mariernplatz'da kutlaması bir gelenektir. Eski belediye binasının balkonunda toplanan oyuncular, taraftarlarıyla buluşur. Takım şampiyonluk kupasını burada da kaldırır ve ardından eğlenirler. 




Takımın en önemli isimlerinden biri olan Thomas Müller bu balkon için en sevdiğim balkon demişti. Nasıl sevmesin? Budesliga tarihinde 12 şampiyonluğu olan Thomas Müller'den daha fazla şampiyonluk sadece Bayern Münih'te var. Başka futbol takımlarının bile onun kadar şampiyonluğu yok.


2009 yılında henüz 20 yaşında A takıma katılan Thomas Müller de, o günden bu güne kadar 11'i üst üste olmak üzere toplam 12 kez çıkmış bu balkona. 12 kez şampiyonluk kutlamış. Bu arada 2 tane de Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu var.



Bundesliga'da gönlüm her zaman Borussia Dortmund'dan yana olsa da, Marienplatz'a gelmişken, Thomas Müller'in en sevdiği balkonun hikayesini anlatmadan geçemedim.


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Top Post Ad

Below Post Ad

Subscribe Us