Type Here to Get Search Results !

AVŞA ADASI




AVŞA ADASI'NA NASIL GİDİLİR?

Balıkesir'in Marmara ilçesine bağlı Avşa Adası'na gittik. Bandırma'dan Erdek'e ulaştıktan sonra, limanda Marmara Adası'na gidip gelen arabalı vapurlara bindik. Vapur Erdek'ten hareket ettikten sonra, önce Paşalimanı Adası'nda Balıklı Köyü'nde durdu, yolcu bıraktı. Adanın bir koyuna sığınmış küçük şirin bir köy. Zamanımız olsa inip gezmek isterdik. Ardından Avşa iskelesine yanaştı. Yaklaşık 2,5 saat süren yolculuk sonunda Avşa'ya ulaşmıştık. Biz indik, ancak vapur Marmara Adası'na doğru yoluna devam etti.

Avşa'da havanın sakin olduğu günlerde, deniz çarşaf gibi düzken, bazen aniden hırçın dalgalar sahile vurmaya başlar. Bunun nedeni, Avşa'ya İstanbul'dan yolcu taşıyan deniz otobüsleridir.

İstanbul'dan Avşa Adası'na İDO ile gelebilirsiniz.

Resim 1. Avşa Adası Harita


AVŞA ADASI

Adayı yıllardır Avşa Adası diye bilirdik, ama resmi adı Türkeli Adası'ymış. Ada üzerinde iki tane köy var; biri Avşa, diğeri Yiğitler... Sanırım Avşa çok gözde bir tatil beldesi olup adını duyurdukça, adanın adına Avşa demişiz. Bu isim değişikliği sadece sözde kalmamış, 19.04.2005 günü Resmi Gazete'de yayınlanan bir kararla resmileşmiş.

Fotoğraf 1. Avşa Adası

Adanın en hareketli ve en kalabalık yeri, iskele meydanı. Bizim gibi sessizlik arayanlara göre değil. Herkes bir şeyler satmaya çalışıyordu. Çığırtkanlar kalacak yer pazarlama derdinde. Elimizde çantalarla fazla oyalanmadan geçip gittik. Çantalar olmadan daha rahat gezdik.

Fotoğraf 2. Avşa Adası

Avşa'da pek konforlu olmayan, fakat uygun fiyatlı bir pansiyonda kaldık. Nereye baksak pansiyon veya motel yazısı görüyorduk. Sahil yolunda gayet güzel yeme ve içme mekanlarından hangilerine gireceğimizi şaşırdık.

Fotoğraf 3. Avşa Adası
Sahil yolunu güzelleştirme çalışmaları yapılmış. Ağaçlar, çiçekler, heykeller.. Banklarda oturup günbatımını izlemek keyifliydi. Ve bize anı olarak harika fotoğraflar verdi.


Resim 2. Avşa Adası Harita
Avşa sahillerinde otururken karşımızda görünen adanın Marmara Adası olduğunu düşünmüştük. Ancak daha küçük bir ada olan Ekinlik Adası olduğunu öğrendik.


Avşa Adası'nın çevresi 26 km., ancak denize girebileceğimiz pek çok kumsalı vardı. Çınar Koyu, Beyazsaray Kumsalı, Kumburnu Kumsalı, Altınkum Kumsalı gibi..








YİĞİTLER KÖYÜ

Yiğitler Köyü'nü de görmek istedik. İki köy arasında minibüsler yolcu taşıyordu. Kısa bir yolculuktan sonra Yiğitler Köyü'ndeydik. Burası Avşa'ya göre, yine uzun bir sahili olmasına rağmen daha küçük bir yerdi.






ALTINKUM KUMSALI


Fotoğraf 4. Avşa Adası

Yiğitler'den Altınkum kumsalına yürümek bizi yormadı. Karşımızda küçük bir kumsal vardı. Bir kaç bina dışında önemli bir yerleşim yoktu. Bir kaç tane de işletme vardı, o kadar.. Ancak sahilin arkasında ağaçların arasında çadırlarını kurup kalanlar vardı. Burası kamp yapmak için harika bir yer.

Fotoğraf 5. Avşa Adası

Altınkum kumsalında "Şahin Tepesi" denen bir tepe var. Kumsala ve manzaraya hakim bir tepe üzerinde.. Günbatımını burada izlemek güzel olurdu, ancak Avşa'ya dönmeliydik.

Günbatımı için tekrar Avşa'daydık.


Fotoğraf 6. Avşa Adası

Tatil olur ve böyle geniş bir kumsal olur da, çocuklar top oynamazlar mı?.. Aralarına karışmak isterdim.

Avşa'da şarap üreten 3-4 tane firma var. Çok şaraptan anlayan insanlar değiliz, ama elimiz de boş dönmedik adadan.

Avşa bizim için tam anlamıyla "deniz-kum-güneş" tatili oldu. İyi bir dinlenme için tekrar Avşa yollarına düşmek için pek çok neden var.


Yorum Gönder

9 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. Anlatım ve resimler harika olmuş. Bende avsamerkez.com tanıtım sitesinin sahibiyim. Avşa adasını tanıtımda katkılarınız için teşekkürlerimi sunarım iyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba,
    Bloğunuzu googlede gezerken buldum.
    Nacizane bende www.avsatatil.org sitesinde yazıyorum avşa ile alakalı.
    avşa adası hakkında bilgiler ve fırsatları paylaştığımız sitemize sizide davet ediyorum.

    Saygılarımla,

    YanıtlaSil
  4. Bilgiler için teşekkürler. Benim nacizane küçük sitem var html ile yaptıgım oradanda faydalanabilirsiniz.
    http://www.avsaotel.org

    YanıtlaSil
  5. Avşa adası çok değişti bakalım büyük şehir olduk ne gibi yatırımlar gelecek beklemekteyiz.

    YanıtlaSil
  6. Yapılan yorumlara katılmamak elde değil yazınız gerçekten mükemmel olmuş keşke herkez sizin gibi paylaşımcı olsa.

    YanıtlaSil
  7. Makale ve makalenizde kullandığınız resimler bu konudaki profosyenel çizginizi belli ediyor.Sizi tebrik ediyor ve http://www.avsa-avsa.com sitemize yorumlarınız için bekliyorum.

    YanıtlaSil
  8. Doğayla baş başa, sakin ve huzurlu bir tatil geçirmek istiyorsanız ve seçenekler arasında kayboluyorsanız, Avşa Adası sizin için uygun bir seçenek. Birbirinden güzel koylarıyla, eşsiz gün batımlarıyla, şarabıyla, zeytinyağıyla adından söz ettiren Avşa adası kısa veya uzun dönem tatil yapmak için birebir. Elbette ki gidilen tatil beldesinde kalacağımız yerleri de bilmemiz de haklarında fikir sahibi olmamız da fayda var. Avşa otelleri, pansiyonları müşterilerine kendi evlerindeymiş izlenimini yaratmayı başarıyor. Kalmak için seçebileceğiniz alternatifler oldukça fazla. Tatilinize çıkmadan önce kalmak istediğiniz otelde önceden rezervasyon yaptırmanızda fayda var. Eğer kafa dinlemek amacıyla gidiyorsanız merkezden uzak bir otel ya da pansiyon tercih edebilirsiniz. Tercih tamamen sizin.

    YanıtlaSil
  9. Avşa Adası gerçekten Marmara Bölgesi'nde bulunan bir cennet. Ada da çok uygun fiyatlar ile tatil yapabiliyorsunuz. Geçen yıl tatil için gittiğim adaya kesinlikle bu yazda gideceğim.

    YanıtlaSil

Top Post Ad

Below Post Ad

Subscribe Us