Type Here to Get Search Results !

SAZOVA PARKI, ESKİŞEHİR




Sazova Bilim-Kültür ve Sanat Parkı'nın uydu görüntüsünü, gezimize başlamadan önce paylaşalım. Böylece gezdiğimiz yerleri kuşbakışı da görebilirsiniz. 




Saat 10:00'da açılan Sazova Parkı'na 10:15 gibi Ana Giriş'ten girdik. İlk hedefimiz Hayvanlar Bahçesi idi..  




HAYVANLAR BAHÇESİ

İki saatten uzun bir süre hayvanlar arasında gezindik. Hayvanlar Bahçesi ile ilgili yazımızı buradan okuyabilirsiniz.




ETİ SUALTI DÜNYASI


Hayvanlar Bahçesi içerisinde yer alan ETİ Sualtı Dünyası  'na ayrıca ücret ödeyerek girebilirsiniz. İçeride çektiğimiz görüntüleri  buradan okuyabilirsiniz.





JAPON BAHÇESİ

Yine Hayvanlar Bahçesi içerisinde yer alan Japon Bahçesi için ayrıca ücret ödemezsiniz. Japon Bahçesi ile ilgili yazımızı da buradan okuyabilirsiniz.




SABANCI UZAY EVİ ve BİLİM DENEY MERKEZİ

Hayvanlar Bahçesi'nden çıktıktan sonra Bilim Deney Merkezi'ne yöneldik. Ancak şu şansa bakın ki, her iki merkez de onarımdaydı. Ne yazık ki, içeri giremedik. 







TÜRK DÜNYASI BİLİM-KÜLTÜR ve SANAT MERKEZİ

Sabancı Uzay Evi ve Bilim Deney Merkezi'ni geçince Türk Dünyası Bilim-Kültür ve Sanat Merkezi'ne yöneldik. Burada daha çok zaman harcayabilirdik, ama saat öğleni geçiyordu. 

Türk Dünyası Bilim-Kültür ve Sanat Merkezi ile ilgili yazımızı buradan okuyabilirsiniz.




ESMİNİATÜRK PARKI

Türk Dünyası Bilim-Kültür ve Sanat Merkezi'nde çıkınca hemen yanındaki alanda EsminiaTürk'ü gezdik. Yazımızı buradan okuyabilirsiniz.






Böylece, uydu görüntüsüne göre, Sazova Parkı'nın daha yeşil olan alanına sıra gelmişti. Tren istasyonunda treni beklemedik. Tren, parkın çevresinde bir tur atıyordu. Harika bir gezinti olurdu, ama aceleyle ve heyecanla Korsan Gemisi'ne doğru ilerledik.


KORSAN GEMİSİ

Korsan Gemisi, masallar ve oyunlar dünyasına heyecanla attığımız ilk adım oldu. Korsan Gemisi'ndeki oyunumuzu buradan okuyabilirsiniz.





Korsan Gemisi'nden sonra, çok merak ettiğimiz Masal Şatosu'na doğru ilerledik. Heyecanla, sabırsızlandığımız halde, yol üzerinde ilgimizi çeken yerlerde oyalanmadık değil. Bu parkı kesinlikle çocuklar tasarlamış olmalı, büyükler böyle şeyleri hayal edemezler..



 



MASAL ŞATOSU


Masal Şatosu'nu gezmeye doyamadık, hiç çıkasımız yoktu; laf aramızda aslında benim yoktu. Ama saat 17:00'yi geçiyordu ve güvenlik görevlisi kibarca bizi bekliyordu. Acaba onu atlatıp geceyi burada geçirebilir miyim diye düşündüm. Bir köşeye saklandım. Fakat beni hemen buldu. Belli ki bu konuda deneyimliydi.. Masal Şatosu'ndaki heyecanlı turumuzu buradan okuyabilirsiniz.






Sazova Parkı, belediyeciliğin sadece oraya buraya beton döküp "bakııın, ben ne yaptım" diye böbürlenmek olmadığını gözünüze gözünüze sokuyor. 

Park yapmak, biraz ağaç ekelim, sağda solda çiçekler olsun, çocuklar da şurada oynayıversin demekle, olmaz. Yaratıcı olmalısınız, kullanıcılara özel alanlar oluşturmalısınız, insanlar orada keyifle zaman geçirmeliler. Bunun için rehberiniz bilim olmalı, kültür olmalı, sanat olmalı!..

Sazova Parkı, belediyecilik yapmak isteyen herkese örnek olsun!.. 






Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Top Post Ad

Below Post Ad

Subscribe Us